Jääkäytävä – sinne ja takaisin

Juthabin jalkaan tullut osuma haittaa niin paljon Juthabin liikkumista, että hän ei pysty enää toimiaan joukun tavarajuhtana. Muut sankarit ottavat Juthabin kantamia tavaroita kantoonsa ja kun he tonkiva tavaroita, niin he huomaavat että Deimokselle tarkoitetut tavarat ovat hajonneet palasiksi. Mircorof:

Deimos on kuollut.

Jotenkin sen sanominen ääneen saa jonkinlaisen shokkireaktion muissa sankareissa ja he päättävät vielä kerran mennä pelastamaan taakse jätettyjä tovereita. Samalla kun sankarit jahkailevat takaisin paluusta, niin isosta tilasta, missä epäkuolleet olivat olleet alkaa kuulumaan pahanenteistä humisevaa ääntä. Sankarit eivät jää odottelemaan mikä heitä vastassa olisi tällä kertaa vaan lähtevät rivakasti takaisin jääkäytävää pitkin.

Jääkäytävässä he huomaavat aukon, mitä ei ollut aiemmin käytävässä ja Mircorof käy tutkimassa aukkoa. Aukko johtaa portaikkoon, mikä menee alas päin. Mircorof kulkee portaikkoa alaspäin jonkin aikaa kunnes palaa sankareiden luokse ja toteaa, että tuota reittiä pitkin pääsemme ulos täältä. Muut epäilevät, että miten Mircorof voi tietää, että reitti on uloskäynti.

Sankarit jatkavat matkaa jääkäytävää pitkin takaisin, käytävän esineet ovat hävinneet ja käytävä näyttää jotenkin synkemmältä kuin se aiemmin oli. Kun seurue pääsee jäiselle lähteelle, niin sekin näyttää hylätyltä, ikään kuin taika joka sen on luonut olisi sammunut. Sankarit kuitenkin jatkavat matkaa jäiselle sillalle, mikä ylitti maanalaisen joen. Mircorofilla oli epäilys, että siltaa ei olisi enää olemassa ja epäilys osoittautuikin osittain oikeaksi, nimittäin silta oli romahtanut.

Thaan yrittää ylittää romahtanutta siltaa ja samalla Furidan heittää veteen köyden kokeillakseen kuinka syvää vesi on. Jokin nappaa Furidanin köyteen kiinni ja alkaa vetämään sitä alaspäin, Furidan irrottaa otteen köydestä. Furidan huomaa, että vedestä alkaa nousemaan hahmoja, mutta ilmeisesti Thaan ei huomaa samaa koska hän ei tee mitään. Furidan huutaa:

Nouse jo!

Samalla sankarit huomaavat, että hahmoja alkaa nousta kymmeniä vedestä ja ne näyttävät samoilta varjokaartilaisilta, joita joukossa oli aiemmin. Nämä ovat vain selkeästi epäkuolleita, hukkuneen näköisiä. Furidan huomaa myös tuttuja siviilejä epäkuolleiden joukoissa – tämä viimeistään vahvistaa sen, että ainakin osa taakse jätetyistä ovat kuolleet. Joukossa näkyy myös Mircorofin Kapteeni.

Epäkuolleita alkaa nousemaan niin paljon sankareiden molemmilta puolilta, että Aolani ja Aolanin sisko laulavat sankareille suojaksi puiset vallit molemmille puolille siltaa. Samalla kun Thaan yrittää rimpuilla ylös jäistä siltaa pitkin Furidan lyö yhtä epäkuollutta jäämiekalla ja epäkuollut hajoaa taas palasiksi osumasta. Toisella puolella siltaa Mircorof tönäisee lähestyvät kolme epäkuollutta kumoon, jotta Thaan saa riittävästi aikaa nousta ylös sillalta. Myös Mithion tönäisee lähimmät haastajat kumoon toiselta puolelta siltaa ja viime hetkellä Thaan pääsee ylös sillalta. Sankarit pakenevat käytävään ja huomaavat, että heidän taakseen on tullut jäävalli, mikä estää epäkuolleiden pääsemisen heidän peräänsä.

Sankarit alkavat olla niin väsyneitä, että he lepäävät hetken. Juthabin haava näyttää pahalta ja Pää sanoo, että siinä on kirous. Furidan leikkaa pahan ihon ja lihan pois Juthabin jalasta samalla kuin Juthan pidättelee huutoaan, minkä jälkeen jalka sidotaan taas uudestaan. Thaan alkaa vakuuttumaan, että Mircorofia ohjaava voima yrittää auttaa heitä:

Mircorof on tietänyt kaiken tähän mennessä oikein, uskon että hän löytää meidät ulos täältä luolastosta.

Sankarit palaavat jääkäytävään ja menevät Mircorofin perässä jääkäytävästä löytyneestä uudesta aukosta portaita alas. Hetken kuljettuaan he päätyvät isompaan tilaan, missä on samanlaista arkkitehtuuria kuin luolaston alussa. Pää lukee sankareille seiniltä ylistyskertomuksia ja hetken kerrottuaan tarinaa sankarit huomaavat ymmärtävänsä Pään kertomusta ilman tulkkausta ja samalla Pään ääni kuulostaa nuoren naisen lempeältä ääneltä. Pään tarina kertoo siitä millaista oli elämä hänen aikanaan täällä.

Tarinan jälkeen sankarit jatkavat matkaa Mircorofin sauvan valaisemana. Sankarit huomaavat hetken päästä edessä keltaisen kirkkaan valon. Valo on niin kirkas, että se voittaa Mircorofin sauvan valon kun he etenevät sitä kohti ja Mircorof pistää sauvansa vyölleen. Kun sankarit ovat riittävän lähellä valoa he huomaavat, että valo tulee kultaisesta isosta naishahmosta, mikä on paikallaan ja näyttää siltä että se on sidottu kuudella kultanarulla lattiaan kiinni. Hahmo sanoo sankareille:

Vapauttakaa minut.

Aolani ja hänen sisko kumartavat olennello ja puhuvat hänelle heidän omalla kielellään. Aolani sanoo, että meidän pitää auttaa häntä nimittäin hän on meidän jumalien sukulainen. Aolani:

Voimakkaat saavat revittyä kahleet irti maasta.

Ensiksi kahleita yrittää vapauttaa Thaan, Mithion, Aolani, Aolanin sisko, Hunkar neito ja Mircorof, mutta mitään ei tapahtu. Mircorofin tilalle vaihdetaan Furidan ja he onnistuvat vapauttamaan kahleet. Mircorofin mieli ei ilmeisesti ollut riittävän vahva tehtävään. Vapauduttuaan suuri kultainen hahmo lähtee kulkemaan käytävää eteenpäin suuntaan minne sankarit olivat matkalla myös. Sankarit seuraavat hahmoa, joka tuntuu tietävän minkä reitin valita vaikka olisi useampi reitti vaihtoehto.

Jonkin aikaa kuljettuaan sankarit ja hahmo päätyvät isolle, noin 8 metriä leveälle, käytävälle, missä on julmia ja kieroutuneita ornamentteja seinillä. Yhtäkkiä hahmo lähtee juoksemaan ja sankareilla on hankaluuksia pysyä sen perässä: Juthab, Furidan ja Mithion jäävät koko ajan jälkeen muista. Hahmo johdattaa sankarit käytävää pitkin isolle sillalle, minkä päässä on vihreänsininen maaginen seinä. Thaan näkee edessä tähtiä ja kuun. Samalla kultainen hahmo sanoo Aolanille jotain ja Aolani pyytää Thaania ottamaan levyn esille: ilmeisesti sillä saadaan avattua maaginen seinä.

Thaan on astelemassa jo eteenpäin kunnes maagisen seinän vierestä tulee esiin hyvin suuri ja häijyn näköinen pahoilainen, millä on valtavan pitkät kädet ja kynnet. Se syöksyy isoja askelia käyttäen kohti sankareita kunnes kultainen hahmo loitsii kultaisen suojakilven sankarien ja hirviön väliin. Hirviö pysähtyy ja alkaa juttelemaan jotain kultaisen hahmon kanssa. Aolani ehdottaa, että olisi ehkä parempi kiertää hahmo.

Samalla Furidan, Mithion ja Juthab saavuttavat sillan. Mithion huomaa, että takaata tulee laahustavia hahmoja: sankarit ovat kahden tulen välissä.  Furidan huutaa takaa tuleville hahmoille:

Deimos!

Valitettavasti vastausta ei tule ja samalla Mircorof päättää yrittää ampua jousipyssyllä hirviötä: ensimmäinen nuoli menee ohi ja sujahtaa maagisen seinän lävitse. Mircorof päättelee, että seinä saattaa pitää hirviöt tai elolliset otukset seinämän toisella puolella. Mircorof ampuu toisen kerran hirviötä ja osuu siihen tällä kertaa: hirviö kirkaisee ja suuttuu ja lähtee juoksemaan kohti sankareita!