Jääkäytävä

Jäälähteellä sankarit saavat hetken aikaa hengähtää ja miettiä seuraavia askelia. Mircorof on sitä mieltä, että taakse jätetyt toverit ovat menetetty, mutta muut sankarit eivät hyväksy tällaista kohtaloa tovereilleen ja päättävät, että sankareiden seuraava liike on palata pelastamaan taakse jääneet toverit. Vaikka Mircorof onkin johdattanut sankareita korkeamman voiman avulla luolastossa, niin hän ei kuitenkaan lopulta pysty vakuuttamaan sankareita jatkamaan matkaa.

Sankarit palaavat samaa reittiä takaisin kunnes pääsevät taas pimeän kiven tunneliin. Jäästä tehdyt varusteet hohtavat tunnelissa, mutta mitä pidemmälle sankarit jatkavat, sitä vähemmän varusteet tuovat valoa. Thaan yrittää kokeilla pidellä Mircorofilta löytynyttä jääsauvaa, mutta toteaa sen liian kylmäksi pideltäväksi kädessä ja antaa sen takaisin Mircorofille.

Kun sankarit palaavat takaisin ison huoneen lähistölle, missä sankarit kuulivat jonkin ison otuksen liikkuvan he huomaavat, että huoneeseen on kasvanut ihmisen mittaista aavemaista heinää. Thaan leikkaa heinää miekallaan ja se katkeaa äänettä. Sankarit toteavat, että on liian vaarallista edetä heinikön läpi ja surukseen joutuvat toteamaan, että taakse jätetyt toverit ovat sittenkin ehkä menetettyjä – tai heidän täytyy löytää itse ulospääsy luolastosta.

Hetken tarvottuaan joukkio pääsee takaisin jäälähteelle ja siitä he jatkavat eteenpäin käytävää pitkin, missä seinät ovat jäätä ja seinien sisällä jäässä näkyy erilaisia esineitä, ikään kuin käytävä olisi jonkinlainen näyttely. Mithion koittaa pystyykö hänen tulimiekallaan leikkaamaan jäätä ja toteaa, että tuli leikkaa jäätä niin kuin olettaisikin.

Kun sankarit ovat jonkin aikaa kulkeneet suoraa jääkäytävää pitkin he huomaavat jään sisällä vasemmalla Jäälinnan ja oikealla Fhulin tornin. Sankarit huomaavat, että Jäälinna on sama linna, missä he ovat aiemmin olleet, mutta he ovat nähneet vain noin kolmasosan linnan huipusta, loput linnasta on ilmeisesti ollut jään sisällä maan alla. Jäälinnalla ja Fhulin tornilla tuntuu olevan samantyyppistä arkkitehtuuria. Molemmista linnoista lähtee savumaisia lankoja ylöspäin ja lankoja tuntuu ohjaavan pilven näköiset kädet, mitkä kurottavat kauempaa.

Kun sankarit jatkavat matkaa eteenpäin, niin jäästä näkyy vielä Myrskykuninkaan linnake. Linnake on paikka mihin Mircorofin on määrä mennä vapauttamaan alueen todellinen hallitsija vankilasta. Mircorof pystyy näyttämään sankareille reitin vankilaan ja sankarit toteavat, että reitti tosiaan näyttää järkevältä, nimittäin se kiertää kaikki vahtitornit.

Hetken päästä jääkäytävä päättyy ja alkaa taas mustan kiven käytävä. Mircorof sanoo:

Nyt pitää edetä varovasti, auttajamme ei pysty auttamaan meitä täällä.

Mustan kiven käytävä päättyy isoon tilaan, minkä suuaukolla on ruumis. Ruumiilta löytyy kolmion mallinen levy, jossa sankarit huomaavat olevan jonkinlainen loitsu materian tuhoamiseen sekä papyruskääre, minkä Pää pystyy tulkkaamaan sankareille:

Vanhimmat päässeet valloilleen. Ei saa päästää ulos, muuten saatte vahvan haastajan.

Sankarit lähtevät kulkemaan isoa tilaa seinän vierustaa pitkin oikealle. Tilan keskeltä alkaa kuulua laahaavaa ääntä. Mircorof keksii, että sankarit voivat kiertää laahajat ympyräliikkeellä ja he löytävät käytävän, mistä menee portaat alaspäin. Mircorof ja Furidan menevät kärjessä portaat alas kunnes tulevat uuden tilan aukolle. Tilassa liikkuu jotain ihmismäisiä olentoja, mitkä liikkuvat niin nopeasti että Mircorofin ja Furidanin on vaikea edes huomata niitä. Kuitenkin Mircorof onnistuu huomaamaan, että hahmoilla on jonkin sortin sirppi käsissä, mitä he voisivat ehkä käyttää aseena. Samalla joukun viimeisenä Mithion huomaa, että laahaajat ovat jonkinlaisia epäkuolleita.

Zombeja!!

Mithion lyö epäkuollutta tulimiekalla, mutta sillä ei tunnut olevan suurta vaikutusta vastustajaansa. Thaan sen sijaan lyö epäkuollutta jäämiekalla ja kun jäämiekka osuu vastustajaa olkapäähän, niin jää leviää epäkuolleessa ja epäkuollut hajoaa kasaan. Mithion peruuttaa ja päästää Juthabin taistelemaan Thaanin kanssa epäkuolleita vastaan. Taistelussa Juthab ja Thaan saavat lyötyä kaikki viisi epäkuollutta pirstaleiksi, mutta yksi pääsee puremaan Juthabia pahasti jalkaan.

Taistelun loputtua Juthabin jalka on pahassa kunnossa, mutta Aolani ja Furidan antavat hänelle sen verran ensiapua, että mahdolliset pahimmat myrkytykset saadaan ehkä tyrehdytettyä. Joka tapauksessa jalka ei kestä kävelyä ja Juthabin matkan jatkuminen on muiden varassa.