Juhlava illallinen

Mircorofin lähdöstä hämmentyneet sankarit kiistelivät, mitä tilanteelle tehtäisiin. Monen mielestä “kaveria ei jätetä”, mutta osa myös koki Fulissa käymisen tarpeettomana riskinä – “Itsepähän lähti”.

Musta noita uteli paljon Aolanilta sankareiden ryhmästä. Hän vaikutti kiinnostuneelta, kun on näin erikoinen ryhmä matkalla tällaisessa paikassa. Noita pyysi Aolania tutustuttamaan hänet koko ryhmään, johon Aolani suostui.

Furidan keskusteli noidan kanssa. Noita kummasteli sankarien intoa hirviöiden tappamiseen, johon Furidan vastasi, että he tavoittelevat sillä jumalansa siunausta. Noidan mielestä tämä kuulosti ymmärrettävältä. Noitaa pyydettiin liittymään matkaseurueeseen ja hän varovaisesti suostui siihen.

Juuri kun sankarit olivat lähdössä Fulia kohti, Mircorof saapui ratsastaen.

Mircorof kertoi, että oli nähnyt taas näkyjä nukkuessaan. Unessaan hän näki patsaan Fulin lähellä, eikä herättyään voinut vastustaa sinne lähtemistä. Thaan epäili että heikompana yksilönä, se aiemmin kohdattu musta kivi, oli saattanut sekoittaa Mircorofin pään. Olihan se kivi kuitenkin Sumuvuorten kotkan mukaan kirottu.

Mircorof kertoi, että patsaalla hän kohtasi fulilaisia, jotka kertoivat Fulin todellisen hallitsijan olevan Myrskykuninkaan vankina. Jos todellinen hallitsija palautettaisiin, niin Ful kääntyisi hyvää kohti, kun nyt se valtataisteluiden keskellä valuu kohti pahuutta. He antoivat Mircorofille kylmältä tuntuvan kuution, jonka pitäisi olla avain vangitun hallitsijan “vankilaan”, ja ohjeet kuinka vankila löydettäisiin.

Mircorof koitti myös ratsastaa kohti Fulin tornia, mutta lähestyessään tornia torni alkoi loistaa sinisenä, välähti valoa ja kova tuulenpuuska esti matkanteon sitä kohti.

Aolani tutki kuutiota ja havaitsi sen olevan voimakkaan olennon rakentama ja sisältävän jonkinlaisen räjähdystaian. Thaan näytti kuutiota myös mustalle noidalle, joka vahvisti kuution sisältävän vahvan voiman.

Noita kertoi, että Fulissa asuu paljon taikavoimien harrastelijoita, joka puistattaa Furidania. Noidan mukaan moni taikavoimiin sekaantunut on menettänyt järkensä ja kaupunki on muutenkin “repeytymässä kahtia”. Noita kertoi myös, että Mithionin kypärä antaa etua kamppailun alussa.

Sankarien kertoessa aikeista pelastaa Fulin todellinen hallitsija noita vain totesi, ettei halua sekaantua Fulin valtataisteluun.

Noita kertoi, että näön menetys voi johtua siitä, etteivät täkäläiset palvo jumalia, jotka suojelisivat heitä. Aolani opasti Lesi Lishiä, että hän saa näkönsä takaisin, jos rakentaa alttarin luonnon jumalille. Lesi Lish lupasi rakentaa salaisen alttarin, koska pakanajumalien palvonta on kaupungissa kiellettyä.

Sankareiden pakatessa matkaa varten, sankareiden tornin pääpalvelija tuli hakemaan sankareita aulaan – “ruhtinas on saapunut tapaamaan teitä”.

Sankarit löytävät aulasta ärtyisän ruhtinaan, joka oli tuohtunut sankareiden suunnitelmista lähteä taas uusiin seikkailuihin, vaikka hän tarjosi heille mahtavaa tilaisuutta olla osana suuren valtakunnan valloitusta. Ruhtinas antaa sankareille kuitenkin periksi, mutta vaatii, että sankareiden on otettava sadan hengen pieni armeijansa mukaan ja tultava vielä käymään illalliselle ennen matkaa.

Fulin matkastaan väsynyt Mircorof kävi nukkumassa ja näki jälleen näkyjä. Näyssä ruhtinas puukotti Juthabia pienessä huoneessa eikä kukaan sankareista tehnyt asialle mitään. Kerrottuaan muille näystä Mircorof painui uudestaan nukkumaan, jospa saisi vielä lisää vihjeitä tulevasta. Jälleen unessa näkyi näky, ja siinä ruhtinas oli sankarien panttivankina.

Palvelijat tiedottivat sankareille, että vankkurit olivat valmiina illalliselle siirtymistä varten. Mircorofin näkyjen nostaman huolen takia sankarit eivät osanneet päättää, mitä tekevät ja viivytykseksi pyysivät palvelijoita hakemaan omat hevosensa matkaa, koska se olisi sankarien kulttuurinen tapa matkustaa. Lopulta sankarit kuitenkin astelivat sisään vankkureihin, palvelijoiden katsellessa hölmistyneenä pihalla sankareiden hevosten ohjat käsissään.

Ruhtinaan palatsin edessä oli pitkät portaat ja palvelijat kantoivat sankarit ne ylös. Lopulta sankarit ohjattiin juhlatilaan, jossa pöytä oli katettu. Ruhtinas itse ei ollut vielä saapunut, mutta muita vieraita oli jo paikoillaan istumassa.

Sankarit olivat varovaisia ruoan suhteen ja Aolani havaitsikin viinissä jotain myrkyllistä. Aolani vihjasi siitä Furidanille, joka oli pitävinään lyhyen puheen westroniksi ja varoitti samalla, että “älkää juoko viiniä”. Westronia taitamaton Juthab ei kuitenkaan puhetta ymmärtänyt ja joi ja hotki ruokaa miten ehti.

Kesken ruokailun ovi aukesi ja sisään asteli vanha mies metallilta kolisevan säkin kanssa. Mithion ryntäsi “auttamaan” vanhusta ja samalla kaksi isokokoista miestä nousi tuoleiltaan estämään Mithionia. Deimos huusi miehille, että “painavat perseensä heti takaisin penkkiin”, josta säikähtyneenä he päästivät Mithionin ohi.

Mithionia pelästynyt vanhus pudotti säkkinsä, josta valui lattialle kahleita, ja lähti perääntymään ovea kohti. Furidan kierähti nopeasti pöydän yli ja taklasi vanhuksen. Vanhus ehti yrittää avata ovea, mutta ovi oli lukittu.

Sankarit varautuivat taisteluun.