Tarnet Barzam

Vankkuritapaamisen jälkeen sankarit jatkoivat taas kohti Tarnet Barzamia, chal Onthon kotikaupunkia. Yöllä  Mithion ja Mircorof tutkivat Mithionin uutta kypärää ja Mithionin laittaessaan kypärän päähänsä, koki hän näyn kypärän edellisen omistajan kuolemasta taistelussa.

Seuraavana päivänä vastaan tuli pieni linnake, 80 miehen miehittämä. Linnakkeessa Furidan otti seikkailijaryhmästä ohjat käsiinsä, jotta peitetarina näyttäisi uskottavalta.

Seuraava välietappi oli keidas, jossa vieraili samana hetkenä moni muukin ihminen. Monet naisista keitaalla olivat pukeutuneet suurin piirtein samalla tavalla kuin assassiinit jotka olivat auttaneet seikkailijoita. Thaan selvitti, että kyseiset naiset olivat aatelisia. Lisäksi selvisi, että tatuoinnit miesten kasvoissa oli tällä alueella tapa ilmaista status perheen sisällä. Keitaalla Mithion keskusteli chal Onthon kanssa juhlista jotka chal Onthon oli luvannut järjestää seikkailijoiden kunniaksi ja kiitokseksi. Mithion kertoi millä tavoin hänen kotimaassaan rangaistaan orjia ja palvelijoita ja ilmaisi toiveen, että juhlissa ei tapettaisi ketään.

Keitaan jälkeen ei enää ollut pitkä matka Tarnet Barzamiin, ja siellä seikkailijat saivat lämpimän vastaanoton.  Heidät majoitettiin, pestiin ja ruokittiin ja jo seuraavana päivänä he osallistuivat chal Onthonin järjestämiin juhliin.

Juhlissa Mircorof päätti ottaa tilaisuudesta kaiken irti ja hurmasi kauniin nuoren naisen. Kaupungin johtajat osallistuivat myös juhliin ja keskustelivat pitkään seikkalijoiden kanssa. He kertoivat, että maan ruhtinas olisikin oikeasti kuollut vasta muutama päivää auringonpimennyksen jälkeen. Lisäksi selvisi, että Tarnet Barzamin johtajille usein kehittyi sokeus. Aolani lupasi auttaa heitä tämän kirouksen parantamisessa.  Furidan neuvotteli johtajien kanssa palkkiosta, ja hänelle luvattiin 100 sotilasta ja orjaa sekä  useampi puu- ja metalliseppä, karttoja, nuolia, yrttejä ja Aolanille lemmikkilintu.

Juhlissa oli myös draamaa, kun orja oli törmännyt aateliseen. Tavallisesti orja olisi teloitettu, mutta tällä kertaa Mithionin annettiin päättää rangaistus. Mithion päätti, että orjan tulisi tasapainotella vuorokauden tolpan päällä, katuen tekojaan.

Juhlien jälkeen seikkalijat palasivat majapaikkaansa. Siellä Furidan päätti tarkistaa salakuunnellaanko heitä. Tutkisessaan paikkoja hän sattuikin kuulemaan käymälän ritilän alta ääniä. Hän laskeutui viemäriin tutkimaan ja huomasi, että joku oli siellä juuri astunut siiran päälle. Lisäksi, asunnon puheet kuuluivat viemäriin hyvin selkeästi…