Kapina

Noita puhuu ja käskee Muzikr Widhin tulemaan esille. Widhin ei vastaa ja keskustelussa tuntuu syntyvän pattitilanne, kunnes Furidan alkaa kannustamaan orjasotureita kapinoimaan ja liittymään ”pohjoisen jumaliin”. Samalla Mircorof kertoo enneunestaan jossa hän näki, että sankariden päälle tullaan heittämään keihäitä. Varjokaarti kutsutaan lähemmäs suojaamaan sankareita, kun orjasotureiden rivit alkaa hajoamaan ja heitä alkaa juoksemaan portaita kohti.

Ilmenee, että Furidanin puhe tehosi orjasotureihin ja portaita kohti juoksevat ihmiset ovat hylkäämässä herrojansa. Deimos ja Mithion käyvät herrojen neuvottelioiden kimppuun; yksi saa surmansa ja toinen vangitaan. Thaan, joka on viisinkertaistanut äänenvoimakkuutensa, jatkaa orjien yllyttämistä kapinaan ja hänen puheensa vakuutta vielä suuremman joukon orjia. Kapina leviää nopeasti ja kohta kaikki paikalla olevat orjat kapinoivat. Osa orjista juoksee kaupungin sekaan, osa kohti portaita ja porttia.

Herrat tajuavat menettäneensä hallinnan tilanteesta, joten he aloittavat perääntymisen samalla kun osa heidän herrakansasotureistaan jää suojaamaan perääntymistä heittokeihäiden avulla. Keihäät lentävät, mutta kimpoavat harmittomasti varjokaartin kilpimuurista.

Aolani lähettää linnun Widhin perään ja Thaan rauhoittelee orjia, jotta tilanne ei muuttuisi kaottisemmaksi. Aolani ja Mircorof näkevät parhaaksi päästää orjat sisäpihalle, joten he käskevät varjokaartin avamaan portit mutta tukkimaan reitit jotka vievät sisäpihalta palatsiin. Kaupunki on pian kaaoksen vallassa.

Herrojen kadottua paikalta, Furidan, Mithion ja Deimos lähtevät valtaamaan parakin jossa säilötään työkaluja orjien kahleiden avaamiselle. Tämän jälkeen kyseiset sankarit jäävät vielä kaupunkiin organisoimaan orjia ja suostuttelemaan heitä ottamaan vankeja.

Palatsin sisäpihalla noita haluaa Aolanin ja hänen siskonsa auttamaan orjille tarkoitetun keiton kokkaamisen kanssa. Tarkkasilmäinen Aolani huomaa, että yksi keiton ainesosista on eräänlainen mielenhallintayrtti; aavistaen noidalla olevan pahoja aikeita, Aolani päättää neutralisoidan tämän ainesosan. Keitto valmistuu ja Aolani ja hänen siskonsa alkavat annostelemaan sitä sisäpihan orjille. Noita puolestaan suuntaa kohti parveketta sisäpihan yläpuolella, mukanaan muutamia orjia jotka vaikuttavat olevan jonkinlaisessa transsissa.

Keiton annostelun jatkuneen jonkin aikaa, noita nostaa kätensä ilmaan ja huutaa joitakin vieraan kielen sanoja. Ilmeisesti noita odotti jotain tästä seuraavaan, sillä hän näyttää hämmentyneeltä kun mitään ei tapahdu. Hetken ihmeteltyään tilannetta, hän poistuu parvekkeelta palatsin syövereihin.

Sankarit, jotka ovat tällä hetkellä kaikki kokoontuneet sisäpihalle, päättävät lähteä noidan perään. Kyselemällä havaintoja noidasta palatsin palvelijoilta, he onnistuvat päättelemään noidan lähteneen kohti aarrekammiota. Noita oli matkallaan hajaannuttanut transsissa olleita orjia ympäri palatasia. Varjokaarti lähetettiin orjien perään. Myöhemmin ilmeni, että kaikki transsissa olleet orjat tekivät itsemurhan varjokaartilaisten lähestyessään heitä.

Sankarit saapuvat aarrekammiolle ja Mircorof huomaa jälkiä jotka vievät ensin kammion sisäänkäynniltä Mithionin aikaisemmin tutkiman sisäänmentävälle arkulle, ja sieltä pienelle ulkoseinässä olevaan  kalteroidulle ikkunalle. Kaltereihin on sulatettu käden kokoinen reikä…