Pohjoisen jumalat

Ruhtinaan aarrekammiossa Mithion löytää yläpuoleltaan ison, miehen mentävän arkun. Arkku avautuu ja sen sisältä löytyy pöytä, vasara, purnukoita, nahkapusseja ja jauhoja. Kun Mithion tutkii pöytää, syttyy siinä tummansinisiä valoja. Mithion päättää antaa arkun sisällön olla. Deimos puolestaan päättää ottaa arkussa olleet pussit ja purnukat mukaansa. Aolani löytää aarrekammiossa kuivan näköisiä yrttejä.

Myöhemmin illalla suunnitelma sukujen johtajien vangitsemisesta alkaa toteutumaan. Vieraat saapuvat palatsiin ja heidät viedään ruokasaliin. Salissa vieraille ilmoitetaan, että palatsiin on hyökätty ja ruhtinas yritetty murhata ja tästä syystä jokainen vieras viedään nytten yksi kerrallaan kuullusteltavaksi.

Sene Shal vaikuttaa hermostuneelta ja Thaan yrittää lukea hänen ajatuksiaan mutta epäonnistuu pahasti. Sene Shal tuntuu aistivan, että jokin yritti tunkeutua hänen mieleensä ja alkaa panikoimaan. Thaan yrittää rauhoitella Sene Shalia, mutta Thaanin sanat eivät pure. Lopulta sankarit päättävät laittaa Sene Shalin selliin rauhoittumaan.

Vieraiden vangitseminen etenee hyvin ja pian kaikki ovatkin lukkojen takana. Suunnitelma tuntuu etenevän hyvin, kunnes varjokaartilaisten kapteeni ilmoittaa, että palatsi on piirritetty. Ulkona seisoo iso armeija ja seassa näyttäisi olevan ruhtinaalle uskollisia aateleita. Kapteeni kertoo salaisesta käytävästä jonka avulla sankarit ja varjokaartilaiset voisivat livahtaa ulos koko kaupungista. Samalla myös ilmenee, että varjokaartilaiset ovat uskollisempia sankareille kuin Sene Shalille.

Sankarit pohtivat hetken vaihtoehtojaan ja päättävät pakenemisen olevan järkevin valinta, kun yhtäkkiä “noitana” tunnettu nainen saapuu huoneeseen. Noidan mukaan sankareilla on mahdollisuus voittaa tämä taistelu, sillä heitä pelätään suuresti. Hänen mukaansa ainoat taikuutta osaavat henkilöt seisovat tässä huoneessa ja kaupungin sotilaat ovat heikkoja orjia. Noita kertoo, että hän haluaa auttaa sankareita koska ei pidä orjuuttamisesta eikä nykyisestä ruhtinaasta.  Aolani kysyy noidalta miten hän oli päässyt piiritettyyn palatsiin ja tämä kertoi käyttäneensä jotakin “toista tai toisenlaista” tietä.

Noidan sanat kannustavat sankareita selättämään piirritäjät; palatsia aletaan linnoittamaan varjokaartin tuella. Aamun valjettua piirittäjät kutsuvat sankarit neuvottelemaan palatsiin johtavien suurien portaiden edustalle. Sankarit ottavat kutsun vastaan. He pukevat Sene Shalin valeasuun ja ottavat hänet mukaan seuraamaan neuvottelua, jotta hän voisi tunnistaa ketkä sankareiden kanssa neuvottelevat henkilöt ovat.

Piirittäjiä edustaa kolme merkittävän suvun edustajaa, tai sellaisiksi ainakin sankarit heitä olettavat olevan; pitkähkö hoikka mies, jolla on tumma leuasta alaspäin töröttävä parta, vanhempi lyhyehkö keski-iän ylittänyt tuhti nainen ja kolmas vanhempi mies. Piirittäjät vaativat sankareita antautumaan ja vastineeksi he saisivat poistua kaupungista vapaasti. Sankarit kieltäytyvät ja väittivät olevansa jumalia pohjoisesta ketkä ovat tulleet pelastamaan kaupungin Fulilta, joka aikoo tuhota sen. Suvun edustajat eivät ainakaan vielä taivu ja pitkähkö mies kertoo, että pohjoisin heidän kaupungeistaan on ajatunut kaaokseen muukalaisen saavuttua kaupunkiin ja murhattuaan tai yritettyään murhata kaupungin hallitsijan. Samaan aikaan tämä muukalainen tai jotkut hänen apureistaan olivat yllyttäneet alempaa luokkaa, eli orjia, joita kutsuvat palvelijoiksi, kapinaan.

Keskusteluiden jatkuessa, sankareiden huomaamatta, noita laskeutui alimpia portaita jääden vain hiukan sankareiden taakse ja seisahtui kuin puhuakseen.