Noidan erehdys

Tunnelissa kuningatar ja noita katsovat toisiaan ja seisovat kuin kaksi arvonsa tuntevaa kuningatarta. Noidan apurit muistuttavat Aolanin sukulaisia, mutta ainakin tällä hetkellä he ovat kivikasvoisia.  

 

Mircorof taikoo tunnelin suulle jääkannen, ja yksi siviili jää jaloistaan kiinni jääseinän sisään, mitä Furidan paheksuu. Muut tunnelin suulle hädissään säntäilevät jäävät loukkoon areenalle. Thaan sanoo, että on kiire ja kysyy tietääkö kukaan mitä nämä hirviöt ovat? Hän toteaa, ettei ole ikinä nähnyt tällaisia. Cimrion vastaa “en tiedä mitä ovat, mutta rumia kyllä olivat”. Kukaan muu ei vastaa sen enempää.
 

Deimos suostuttelee kuningatarta etenemään, Mircorof huutaa perältä varoituksen, että ei kannata mennä syvemmälle alaspäin luolastossa. Joukko etenee Noidan ja Thaanin johdolla, sen jälkeen kuningattaren seurue ja Deimos, siviilit ja umbarilaiset, perässä Mircorof, Furidan, Mithion ja Mirinda. 

 

Noita kääntyy ensimmäisestä risteyksestä vasemmalle johtavaan tunneliin. Thaan huomaa, että kukaan ei enää seuraa perässä: “Mihin jäitte? Onko kaikki kunnossa?”. Kukaan ei vastaa. Thaan toistaa kysymyksen: “Onko kaikki kunnossa?” Pian Belerian saapuu Thaanin luo ja sanoo, että kuningatar haluaa kuulustella Neferneferneferiä. Thaan viittoo noidalle, että seuraisi perässä ja lähtee kävelemään kohti kuningatarta. Belerian pysäyttää Thaanin ja vaatii luovuttamaan aseet, johon Thaan ei suostu. 

 

Thaan muistuttaa, että tilanne hirviöiden takia ei ole sellainen, että hän haluaisi olla ilman asetta. Hän muistuttaa myös, että ilman hänen valoja kukaan ei näkisi tunneleissa mitään, ja vain hän kykenee ylläpitämään niitä. Belerian sanoo, että Thaania ei edes kutsuttu keskustelemaan vaan pelkästään musta nainen. 

 

Deimos suostuttelee Beleriania, että sankareihin voi luottaa: “Jos haluttaisiin teille kuolemaa, oltaisiin jätetty tuonne areenalle.” Thaan huutaa sankareille, että “On kiire, tulkaa pian tai kuollaan kaikki”. Sitten Thaan lähtee kävelemään noitaa kohti. Belerian lähti marssimaan Thaania kohti: “Pysähdy! Te ette lähde mihinkään!”. Thaan jatkaa välittämättä käskystä, jolloin Belerian kiihdyttää vauhtia. Deimos kumauttaa kevyen iskun Beleriania kohti: “Pysähdy itse!”. Belerian torjuu ketterästi ja varoittaa, että jos niskurointi ei lopu, niin hän lyö. Thaan palaa Beleriania kohti ja käskee molempia lopettamaan. Thaan yrittää loitsulla vaikuttaa Belerianiin, mutta epäonnistuu. Belerian lyö Deimosta, joka väistää sen helposti. “Aika heikko isku”, Belerian on hieman hämmentynyt.
 

Thaan vetää miekan, säntää eteenpäin ja huutaa “Jätä veljeni rauhaan!” Belerian lyö osuman Deimokseen. Deimos aiempien haavojen vuoksi päättää heittää aseensa maahan ja vetää hiekkapirupullon esille Belerianin kasvojen eteen ja huutaa: “Katso tätä, katso! Jos rikon tämän pullon maahan, niin sinä, minä ja kuningattaresi kaikki kuolemme!” Belerian kavahtaa pulloa, joka pimeässä tunnelissa Deimoksen valaisemana näyttää erityisen uhkaavalta. Pullossa näkyy teräviä kynsiä ja pirulliset ilkeät kasvot. Belerian vetäytyy ja huutaa “Olet hullu!”. Thaan ja Deimos lähtevät rivakasti etenemään noidan kanssa tunnelia eteenpäin. Thaan huutaa perään, että “Te valitsitte kuoleman, minä valitsen elämän” 

Hiekkapiru pullossa

 

Kuningatar kysyy toisaalla samaan aikaan kovaan ääneen: “Onko täällä ketään, joka osaa täältä ulos?” Hetken hiljaisuuden jälkeen hän kysyy uusiksi. Pian kyyryselkäinen vanha mies saapuu kakistellen, “Mi-mi-minä tiedän jotain, … tai siis … minun po-po-poikani kanssa olen käynyt näissä tu-tu-tunneleissa toisinaan.” Mies kertoo, mistä päin löytyy tie ulos, areenan ulkopuolelle. 

 

Belerian palaa ja polvistui kuningattaren eteen: “Suokaa anteeksi Kuningattareni. He ottivat esiin pullon, jossa näytti olevan kauhea hirviö ja uhkasivat tappaa sillä meidät kaikki. En voinut ottaa riskiä ja jatkaa”. Kuningatar sanoo, että “Hyvin tehty. Voit nousta.” Sitten kuningatar pyytää Mircorofia valaisemaan tietä. He seuraavat vanhaa miestä. 

 

Mithionin miekka loistaa yhä kirkkaammin ja hän huomaa, että käytävästä, johon Thaan, Deimos ja Noita meni, alkaa vyöryä samoja hirviöitä kuin maan päälläkin. Hiisille ahtaalla käytävällä taistelu on vaikeaa ja sankareille ja kaartilaisille ei tuota ongelmia pitää käytävää hallussa. Furidan pidättelee yksin hiisien etenemisen jonon peräpäässä, hän estää ainakin 20 hiiden hyökkäykset 

 

Kuningatar ja muut löytävät tien ulos tunnelista ja saapuvat areenan ulkopuolelle. Kun väki saadaan ulos, niin Mircorof kertoo että hän sulkee käytävän suun. Cimrion haluaa tietää miten hän aikoo tehdä sen, mihin Mircorof sanoo että hän taikoo jäisen vallin suuaukolle. Cimrion ei meinaa uskoa silmiään kun Mircorof heilauttaa kättään ja luo tyhjästä jäisen vallin oviaukolle.  

 

Sankarit lähettävät pantterit hakemaan Juthabin areenalta. Kun pelokas Juthab palaa panttereiden mukana, joukko lähtee matkaamaan kohti pääkaupunkia, jonne on 14 tunnin matka. Sankarit ja kuningatar saapuvat 10 tunnin kuluttua kivikkoiseen ja kallioiseen maisemaan, jossa he huomaavat kukkulalla kuunvalossa kaksi hahmoa, jotka he arvaavat Thaaniksi ja Deimokseksi. 

 

Thaan pitää puheen. Thaan on sankareille jo tuttuun tapaan loihtinut päälleen valokehrän ja äänenvoimakkuuden, joka tekee hetkestä vaikuttavan. Thaan pitää puheen, jossa onnittelee joukkoa ulos pääsystä: “Teillä kävi melkoinen tuuri, ettette kuolleet sinne”. Thaan julistaa hänen ja Deimoksen olevan Umbarin todellisia ruhtinaita ja pyytää Umbarin joukkojen edustajan paikalle. Furidan suostuttelee Cimrionin, joukkojen komentajan, lähtemään ja hän ottaa 5 soturia mukaansa. Belerian tokaisee joukoilleen, että “Tämä on ansa”. 

 

Cimrion vakuuttuu Thaanin ja Deimoksen olevan todelliset ruhtinaat ja ryhmä polvistuu. Cimrion julistaa joukolle, että “Synkälle päivälle saatiin valonpilkahdus. Kadonneet ruhtinaat ovat löytyneet!” 

 

Belerion ryhmittyy joukkonsa kanssa ja ryhmä jakautuu kahtia. Thaan käskee Belerionin joukkoja luovuttamaan aseensa – aivan kuten Belerian tunnelissa käski Thaania. Mithion huutaa: “Nyt lopettakaa tämä!” 

 

Thaan ja Deimos laskeutuvat alas umbarilaisten luo. Noin 80 cm pitkä vihermusta käärme luikertelee Thaania kohti. Käärme hyökkää, mutta Thaan väistää ja viiltää sitä vastahyökkäyksellään, kunnes Deimos nuijii sen muusiksi. Thaan käskee umbarilaiset asemiin, kun kaartikin on jo asemissa. Kuningatar kysyy lordi Mithionilta mitä edustaa: “Pohjoisten haltijoita.”  

 

Thaan kutsuu sankarit keskustelemaan. Selittää kaartin komentajan vaatineen aseista luopumista ja hyökkäsi Deimoksen kimppuun. Mithion ei tule, Mircorof epäröi, mutta saapuu kuitenkin. Thaan haluaisi rauhanomaista keskustelua ja ehdottaa Mithionin toimivan keskustelussa välittäjänä. 

 

Noita saapuu kukkulan takaata paikalle, noin 15 heimolaistaan mukana, ja kertoo tarinaa Deimoksen lapsuudesta. Hän kertoo kuinka Deimos on aina ollut hurja soturi ja tarttunut toimeen. Kuin lumottuna Deimos lähtee hurjasti syöksymään kohti kaartia. Thaan huutaa, että Deimoksen mukaan ja lähtee itse rivakasti eteenpäin. “Suojelkaa ruhtinas Deimosta!”

 

Mircorof sanoo Furidanille, että tuo Noita on ongelma, “pitäisikö se vain tappaa?” Furidan vastaa “olen samaa mieltä, tapetaan se.” Deimoksen lähestyessä, kuningatar huutaa “pysähdy!” ja Deimos pysähtyy, kuin kahden vahvan voiman väliin. Furidan ja Mircorof rynnivät noitaa kohti. Salamannopeasti Furidan kohottaa toista miekkaansa ja lyö. Miekka uppoo Neferneferneferin kalloon ja tämä lyhistyy kuolleena maahan. Noidan tarina on päättynyt.  

 

Furidan ja Mircorof jäävät vielä taistelemaan muita noidan henkivartioita vastaan kun Deimos ottaa varovasti korkin irti ja heittää hiekkapirun kohti kuningattaren seurueta. Pullosta leijailee uhkaavan oloinen savuvana sen lentäessä. Mithion näkee heiton ja kauhistuu tilanteen kärjistymisestä, muut sankarit ympärillä eivät näe heittoa. 

 

Noidan vartijat osoittautuvat sisuuntuneiksi taistelijoiksi ja yksi heistä onnistuu osumaan Mircorofiin hyvin vaarallisesti. Furidan kuitenkin saa lyötyä molemmat vartijat ennen kuin toinen vartija saa lyötyä Mircorofiin kuolettavan iskun.  

 

Hiekkapiru vapautuu pullosta ja päästää demonisen kirkaisun. Sillä on hiekasta muodostuneet kasvot, pitkät terävät kynnet ja hetkessä siihen muodostuu hiekkapyörre, jossa kynnet viuhuvat ja tuskan huudot kuuluvat ympäriltä.  

 

Thaan taikoo valonvälähdyksen leijonan ja kuningattaren eteen ja leijona sokeutuu hetkeksi. Deimos peruuttaa kauemmas hiekkapirusta ja kaartista. Myös Thaan pakittaa, mutta loitsii lisäksi vielä toisen valonvälähdyksen, joka sokaisee yhden kaartilaisen. 

 

Thaan huutaa Furidanille ja Mircorofille, että “tulkaa äkkiä pois, vuorella on lisää” Kohta mustat naiset alkavat vuorelta heitellä jotain hyvin kuumaa ainetta alas. Noidan heimolaiset alkavat ampumaan hehkuvia tulipalloja Furidanin ja Mircorofin päälle. Molempiin heistä osuu yksi tulipallo, mutta vakavampaa vahinkoa ei pääse syntymään. Furidan ja Mircorof juoksevat kauemmas, jotta he pääsevät ammusten etäisyyden ulkopuolelle ja muiden sankareiden mukaan.  

 

Deimos kuiskaa: voiko muihin luottaa

Thaan: setvitään myöhemmin, en usko että he meitä tappavat. 

 

Sankarit matkaavat poispäin. Thaan kertoo muille, että näki leijonan loikkivan pois taistelusta kuningattaren ja pojan kanssa. Sankarit keskustelevat asioita läpi. Thaan myöntää, että tarkoitus oli kaapata mustan maan valta. Silloin heillä olisi ollut valtavasti voimavaroja tarkoitusperiensä saavuttamiseksi. Thaan selittää, että Umbarin laivastoa on helmiäisvuoren laivastotukikohdassa ja siellä vale-Thaanin ja vale-Deimoksen kannatus on vähäisempää. Noita oli käytökseltään hieman arvaamaton ja impulsiivinen, mutta kuitenkin Thaanin arvion mukaan lojaali liittolainen. Thaan väittää, että noita oli suurimmaksi osaksi Thaanin hallinnassa. 

 

Furidan kysyy, miksi noita aiemmin hyökkäsi meidän kimppuumme. Thaan selittää, että kyseessä oli väärinkäsitys. Kun noita tunnisti, että kyseessä ovat Umbarin todelliset ruhtinaat, niin hän halusi rakentaa liittoutuman. Thaan oli yrittänyt toistuvasti selittää, että noitaan voi luottaa, mutta nyt Thaan ymmärtää, että muut kuvittelivat sen johtuvan siitä, että noita olisi lumonnut Thaanin. Thaanista moinen oli naurettavaa. 

 

Noita oli varjosaarten kuningatar ja hänellä oli varjosaarten armeija, joka yhdessä Helmiäisvuoren laivaston kanssa olisi ollut vahva. Noidalla oli myös vakoojia kaikkialla. Kaapatun kuningattaren, kahden armeijan ja sopivan juonen avulla valta olisi voitu helposti kaapata. Noidan mielestä Sokea velho edustaa kaiken tuhoajaa ja oli siis noidan mielestä vakavin uhka eteläisessä maailmassa ja noidan vaikutuksesta myös Thaan ymmärsi, että millään muulla ei ole väliä jos myrskykuningasta ei pysäytetä. 

 

Furidan kysyy, miksei mustaa maata voitu diplomatian keinon houkutella myrskykuningasta vastaan. Thaan vastasi, että asiaa on jo pitkään selvitelty ja se ei ole mahdollista. Maan hallitsijat eivät ole sitä miltä näyttää. Furidan syytti Thaania, että Thaanin olisi pitänyt kertoa suunnitelmistaan muillekin. Thaan vetosi siihen, että suunnitelma eli jatkuvasti, ja sai lopullisen muodon vasta matkalla taistelupaikalle. Thaan puolustautuu myös väittämällä että Furidan ja varsinkaan Mithion eivät olisi hyväksyneet suunnitelmaa, koska Thaanista poiketen he eivät toimi keinoja kaihtamatta. Thaanille tarkoitus pyhittää keinot. 

 

Deimos sanoo uskovansa, että kuopat olivat noidan tekosia. Deimoksen mukaan noita pystyi ohjaamaan joitain hiisistä, mm. tunnelissa ohittamaan meidät. Sankarit ymmärtävät olevansa nyt kahden armeijan vihaamia: noidan heimon ja mustan maan ruhtinaan. 

 

Thaan selittää umbarilaisten johtajalle vallankaappausyrityksen pääpiirteitä, sen että myrskykuningas on maan suurin uhka ja että kaikki meni pieleen ja nyt sen kanssa on elettävä. Sankarit kysyvät umbarilaisilta neuvoa, miten päästäisiin nopeinta ja suojaisinta reittiä helmiäisvuoren laivastotukikohtaan. Seuraavina päivinä Thaan epäruhtinasmaisesti mutisee ja kiroilee paljon itsekseen kuinka muut tunaroivat hänen suuren suunnitelmansa.